Blazer Ceket Modası

Blazer Ceket Modası

BLAZER CEKETLER

Gardıropların vazgeçilmez parçası blazerler, peki nereden çıkmış bu blazerler?

19.yy’da İngiliz Kraliyet Donanması blazer ceketleri kendilerine üniforma olarak tercih etmişler. Bir erkek giyim kıyafeti olarak ortaya çıkan bu parça zamanla dünya çapında en trend parçalar arasında yerini alır hale gelmiştir. Blazer ceket kombininin ve kullanım alternatiflerinin sonu yok bizim için.

Blazer ceket kombinleri şu ana kadar elde ettiğimiz en şık kombinlerin başında geliyor. Daha önce sadece resmi yerlerde kullanılan blazer ceket günümüzde günlük yaşantıda ve özel davetler gibi birçok yerde kullanabileceğimiz muhteşem bir parça haline geldi. Artık blazer ceket denildi mi spordan şıka birçok kombin gözümüzde canlanıyor. Önceki yıllarda yılın en çok kullanılan parçası olan blazer ceket bu yıl da adını en üstlere yazdıracak. Bu harika tasarım dolabımızda olması gereken kurtarıcı parçalardan biri.

Blazer ceket dediğimizde aklınıza resmi daireler geliyorsa tam da bunun için metin hazırladık. Çünkü bu parça için ciddi etiketini çoktan yırtıp attık. Sade bir blazerı yaratıcılıkla yorumlayarak tarzınızı koruyabilirsiniz.  İşte sizler için detaylı bir blazer kombin rehberi! 

 

Blazer Ceket ve Kemerler

Ceket üzerine kemer takmak aslında çok uzun zamandır trendsetterların uyguladığı bir tarzdı. İster kemer kullanarak ofiste ve sokak stilinizde fark yaratın, ister fular kullanımı ile dikkatleri üzerinizde toplayın. Çok fazla bel oyuntusu olmayan ve beli vurgulamak istediğimiz vücut tipine sahip kadınlar için kemer ve fular kullanımı enfes bir seçim olacak hiç şüphesiz.

 

Blazer Ceket ve Kotlar 

Blazer ceket kombinlerinin başında kesinlikle kot geliyor. Blazer ve kot uyumu en sık kullanılan parçalar arasında yer alıyor. Dar kot ile kombinleyeceğiniz blazer ceketler muhteşem bir görüntü ortaya çıkaracaktır. Blazer ceketlerle hem spor hem de şık davetlere ayak uydurabilirsiniz. Siyah ve beyaz kotlar ile de kombinleyebileceğiniz blazer ceketler şık dururken mavi kot ile kombinlenen blazerler spor bir görünüm meydana sunuyor. 

 

Sadece dar paçalarla değil mom jeanlerle de muhteşem bir görüntü yakalamak mümkün. Mom jeanlerin rahatlığı ve her ortama ayak uydurabilen görüntüsü ile blazer ceket muhteşem kombinlenecektir. 

 

Dantel Bluzlar ve Blazer Ceketler 

Blazer satın alırken neler ile kombinleyebiliriz diye hemen şöyle bir gözümüzde canlandırırız. Bu senenin en çok kullanılan parçalarından biri olan dantelli bluzlar blazer ceketler ile de kusursuz bir kombin ortaya çıkarıyor. Ortaya çıkan şık bir görüntüyle beraber aynı zamanda kadınsı bir görünüme de sahip olacaksınız. Dantelli bluz ile blazer ceket kombini hem iş ortamına hem gece davetlerine uygun bir kombin olarak karşımıza çıkıyor. 

 

Oversize Parçalar 

Blazer ceket alımında sadece tam kalıp blazer ceketlere değil oversize blazer ceketlere de göz atmanızda fayda var. Özellikle son zamanlarda oversize seçimlerde büyük bir artış olduğu fark ediliyor. Daha salaş ve günlük bir kullanımı varken rahatlığından ve şıklığından da ödün vermiyor. Dar kalıp blazer ceketlerde de olduğu gibi oversize blazer cekette dikiş kalitesi ve kalıbından asla taviz verilmemelidir. Satın alım sırasında bu seçenekler muhakkak göz önünde bulundurulmalıdır.

 

Gömleklerle Blazer Ceket Kombinleri

Blazer içine giyeceğiniz gömlekler daha sorunsuz ve rahat bir kombin elde etmenizi sağlayacaktır. Tercih edeceğimiz gömleğin hafif bol yapılı olması ve yaka kısmındaki düğmelerin açık bırakılması günlük kombine uygun olacaktır. Bu kombine şıklık katmak isterseniz de taşlı aksesuarlarla pekiştirebilirsiniz. 

 

Daha Farklı Bir Kombin Mi Arıyorsunuz? 

Gömlek ile blazer ceket kombininde olduğu gibi blazer ceketin altına tercih edeceğiniz salaş yapıda olan gömleğin yaka kısmındaki düğmelerin açık bırakılması bra görünümü verecektir. Tabi ki kullanılan braletin de çok dikkatli seçilmesi gerekiyor. Sıradan bir görüntü olmaması için ya tam spor bralet kullanılması ya da dantelin ön planda olduğu ürünlere yer verilmelidir. Bu katmanlı doku ile çok daha şık bir görünüme sahip olacaksınız. Gömlek tercihi yapılırken bralet dokusu ile aynı olmalıdır. 

 

Son Dokunuş: Ayakkabılar

Blazer ceket, gömlek ve kot kombininizi yaptıktan sonra hemen ayakkabı tercihine geçin. Ayakkabı seçeneğinizi rahatlıktan yana kullanmak isterseniz spor ayakkabı tercihi çok yerinde olacaktır. Yaptığınız blazer ceket, gömlek ve kot kombinine yakışacak en güzel ayakkabı ise stiletto ayakkabı olacaktır. 

 

 

Etiketler: moda, ceket, blazer
Şubat 17, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR